Arrangemang 2016

En föreställning med sånger och berättelser om Kvinnornas historia i 1600-talets Göinge.

Här berättar Ann med inlevelse och engagemang om hur kvinnornas liv och vardag kunde vara i svunna tider. De blödde, födde och ammade, tio barn eller fler var inget ovanligt. Många dog i barnsäng. Kvinnorna slet hårt, vårdade och värnade om folk och fä samt hus och hem. De var omyndiga och levde under förmyndarskap och för att få status gällde det att bli gift.

Deras strid var inte att erövra nytt land, utan de kämpade för att bevara livet på gården och värna om hem och familj. Jordegumman, häxan och skökan var också kvinnor som hade speciella öden under sin vandring, som är väl värda att nämna. Här bjuds det också på visor som Ann skrivit om hennes förmödrar och andra kvinnor och deras liv i bygden. Hjältinnor i livets tjänst!

X